HTML

Tappancs blogja

Friss topikok

  • csibike: Ha blogilag, akkor én is :) Mármint kérek :D (2008.10.19. 17:12) elköltöztem
  • bi: Az egyik barátnőm már elmúlt 45 éves, és elment a szűrésre, és majdnem kidobták.... )-: (2008.10.07. 21:04) a mai program valóban
  • tappancs: persze, még én vagyok nemtommi, hogy szóvá teszem.... (2008.10.05. 11:43) IB aranyköpései 1. aka wannabe bashhu
  • k: no komment (2008.10.02. 19:02) intelligencia
  • tappancs: lippi: érdekel. (2008.10.01. 21:07) H

Címkék

+ (41) - (47) albérlet (1) álom (28) anyám (4) apám (6) babájája (32) BARBIÉRT (2) blog (1) döünnyög (1) dühöngés (1) dünnyög (48) egészség (8) egészségügy (9) egotrip (2) elmo (1) én (1) erotika (1) főzős (1) film (10) fotó (1) gondol (5) gondolatok (3) hajós (1) horoszkóp (1) humor (13) idézet (1) idézetek (1) informatika (2) jazz (1) jog (1) kép (8) kiakad (1) könyv (5) közlekedés (5) link (65) lonsdale (1) morbid (2) movie (1) mozi (3) munka (81) Nancy (24) nincscímke (1) nocomment (1) nyár (1) pirvát (1) politika (29) politka (1) pornó (1) privát (262) stat (1) sum (14) szanalmas (1) szex (11) társkeresés (1) tündér (1) vers (1) videó (4) zene (12) Címkefelhő

őszi ebéd

2008.09.21. 20:05 Nyuszitappancs

Hamis, mert nyárnak kéne lennie (!), és estebéd lett belőle, de hangulatában mindenképpen illik rá. Tegnapelőtt olvastam egy szilvás sütit, csorgattam a nyálam a képen látható gyönyörűségre, úgyhogy mindenesetre vettem a piacon szilvát. Ha más nem, megesszük magában. (Erről jut eszembe, legközelebb jusson eszembe, hogy nem szeretem a besztercei szilva ízét. Pontosabban: azt az ízű szilvát, ami nem ízlik, beszterceinek hívják.) Nagy nehezen megszültük, mi legyen ebédre. Indultunk a gyomorbarát főtt jázminrizs-párolt hal szójaszósszal alapműtől, bekanyarodtunk az enyhén paradicsomszeletes-parmezános utcába, így vettünk (babám! mi a neve?) halat meg gyönyörű rákocskákat, és fura módon megkívántam melléje a sült tököt. Nagy nehezen vadásztam le marcipánt is (ezt tartani kell itthon, mert így csak valami méregdrága szamosmarcipán volt), na meg levelestészta.

Ilyen előkészületek után lett az ebéd fokhagymás-petrezselymes-citromos garnéla pirítóssal (serpenyőben pirítva, autentikusan), sütőtök krémleves (tejszín nélkül) sóval-mézzel pirított dióval és napraforgómaggal (krémleveseket most kezdek főzögetni, a babám kérésére, a sütőtök is először került asztalra), majd a sütőben fokhagymával, paradicsommal, bazsalikommal és olívaolajjal sült hal (a parmezánt eszünkbe sem jutott a tetejére tenni) zöldséglében párolt bulgurral, és a szilvás süti, ahonnan az egész kiindult, és íme, itt látható:

Mixed pickles

szilvás csoda

Annyival bolondítottam meg, hogy porcukrot, csipet fahéjjal és amaretto likőrrel kevertem el, és ezt csorgattam a belsejébe sütőbe rakás előtt. Kifolyt, karamellizálódott és beleragadt a tepsibe, ellenben olyan íze van, hogy lyúly.

5 komment

Címkék: privát főzős

A bejegyzés trackback címe:

https://szorosnyuszitappancs.blog.hu/api/trackback/id/tr376319676

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fergie 2008.09.21. 22:54:34

:) Még soha nem éreztem magam éhesnek a blogodban :)

tappancs 2008.09.22. 06:35:16

talán mert még eddig nem főztem itt:)

Cserke 2008.09.22. 08:55:11

Én is pont úgy szeretem, ha olyan íze van, hogy lyúly:)) A marcipán folyt ki?

tappancs 2008.09.22. 13:10:53

:) Nem, a porcukor olvadt meg...

Cserke 2008.09.22. 15:40:01

Aha, értem. Kis szilvalével sült porcukor, hmmm...jó is az.
süti beállítások módosítása